Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

KEJSAREN ÄR NAKEN



ropa ut från taken:
"kejsaren är naken!"
hys några dubier
om påstådda fobier
skrik dig röd i blå natt
skrik mot dem som hånat
spy upp skriverier
som lobbyn tvingat i er


du går aldrig säker
för fiendens kritik
inte ens på bryggan
i barnaårens vik
hållhakarna rasslar
din fot har fått en black
motelden som antänts
är himlens motattack


verop över makten
som har tappat takten
svekfulla ministrar
vallöften som gnistrar
väven som man väver
gravarna man gräver
upplösningstill-ståndet
är det femte ståndet


adel, präster, borgare och bönder
allting håller på att falla sönder

LARZ GUSTAFSSON 21/8 2016

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 254 gånger
Publicerad 2016-08-21 18:57



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Rättsröta har gjort grunden svag och instabil. När stormen kommer faller korthuset.
2016-08-21
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP