Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Över Golgatha Faller Skugga

Bär hoppets härskna kors,
Löftenas lera pressas mellan tårna.

Tugga egen kropp,
till ömkans bröd.

Korset faller, landar upp och ned,
Som ett djuriskt omen mot skyn.

De förtappades vin blöder ut,
Ur såren på axlarna.

Bakom mumlar silvertuppen;
...Och när du dör...
...Enda rike du möter...
...Är sex fot djupt...
...Två fot brett...

Alltmedan jag går,
Mot mitt mörkrets Golgatha.




Fri vers (Fri form) av Elias N. Lockne
Läst 261 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-08-24 13:59



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Tufft att leva, vandra mörkrets väg. Snygg text, bibliskt mytologisk, lite lik den tidigare på så sätt. Gillar den mumlande silvertuppen.
2016-08-24
  > Nästa text
< Föregående

Elias N. Lockne
Elias N. Lockne