Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Snurra min Säng

Efter en dagsresa till Åland dristade sig en god vän att ifrågasätta min nykterhet, och följande dialog utspann sig:
*
– Nå, då snurrade väl din säng efteråt på kvällen när du kom hem?
– Va? Tror du jag var full? Att jag drack sprit på båten?
– Ja, det håller jag i allra högsta grad för troligt.
– Va jag? Jag som bara dricker vid högtidliga tillfällen!
– Jaha, och när är så högtidliga tillfällen?
– Ah, det är ju var gång jag har sprit.
*
Jag beslöt därför att skriva en parafras på ”Snurra min jord”, och här är den:
*
Du snurrar, min säng, som en stjärna
att köpa en ny, jag vill gärna
Men kostar gör moderna sängar
för mig då alltför mycket pengar

Du snurrar min säng
vill blott kasta av mig
som gökunge andra ur bo.
Du snurrar min säng
blott söker du få mig
på sätt … som nog ingen vill tro.

Snurra och dansa omkring
som för dig jag var ingenting.
Du skakar min säng
som du ej vill vara, min vän.
Natten övergår till dagen.




Övriga genrer av Carl O Andersson
Läst 232 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-09-14 10:27

Författaren Carl O Andersson gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bra diktat!
Men akta sängen efter dylika sjöresor;)
2016-09-14
  > Nästa text
< Föregående

Carl O Andersson
Carl O Andersson