Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ber om ursäkt, men nu har nostalgin tagit över igen


Havet och Bohuslän

 

Om havet måste man ha insikten
att det likt Janus har två ansikten.
Ett, där man blir buren på dess rygg
och kan känner sig absolut trygg,
Hav, som mot människan ej agg har,
och vars dyning tången stilla vaggar.

Med andra sidan av dess ansikte
sig nog ingen människa förlikte,
då det med en våldsam kraft och lust
kastar sig mot Bohusläns kust
och med väldiga konvulsioner
hotar sjöfarande personer.

Men så, det låter som en gåta,
det verkar plötsligt allt förlåta,
och ger till fiskande god äring
samt folk en hälsosam förtäring.
Ser en mänskan som sin nästa
och vill för henne ge sitt bästa.

Ett hav som låter mänskor bada
i sin famn och ej alls dem skada.
Som smeker deras nakna kroppar.
när de i salta böljan hoppar.
Ett hav, där barnen lär sig simma,
och får glädjas, leka, stimma.




Bunden vers (Rim) av Carl O Andersson
Läst 253 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-09-22 15:14

Författaren Carl O Andersson gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Minkki VIP
Vi vill så gärna att allt ska vara bara gott, men havet kan vara både blått, vått och grått - en fin påminnelse Du tecknar här
2016-09-24

  walborg
Havets Janus-ansikte
2016-09-22
  > Nästa text
< Föregående

Carl O Andersson
Carl O Andersson