Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mörker


En tid att vara ängslig och rädd
sedan mörkrets trappa blivit beträdd
en tid att bita ihop och vara bister
samtidigt som hjärtat långsamt brister

En tid att vara på sin vakt och bevaka varje hörn
så att man inte blir överraskad och får sig ännu en törn
en tid att undra över vad som komma skall
om man kommer att härda ut eller bringas på fall

Men också en tid att se med andra ögon på livet
och undra över om man inte tagit alltför mycket för givet
en tid att komma till sådant som har betydelse
som ännu inte är formulerat eller har någon klar lydelse

En tid att visa sin osäkerhet och nöd
sitt behov av djupare kontakt och stöd
en tid att finna olika vägar till varandras hjärtan
och på så sätt besvärja och stå emot den tilltagande svärtan
Bo R Axelsson




Bunden vers (Rim) av Bo Axelsson
Läst 248 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-11-02 14:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bo Axelsson
Bo Axelsson