Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Parafras på en viss Herr Ramel


Ramelsk Snö och Halka

 

Att ta sig fram på gatorna är svårt på alla vis
svårt på alla vis, för fläckvis är det is
Och trots att det nu plogas och allt leds utav polis
så leder det till brutna ben och armar.

Tag det därför varligt och ha dina broddar på
dina broddar på, så du säkrare kan gå
det måste väl för bövelen dock alla nu förstå
så hindras att akutens väntsal ni belamrar.




Bunden vers (Rim) av Carl O Andersson
Läst 325 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-11-09 15:10

Författaren Carl O Andersson gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Bo Himmelsbåge
Omtänksam o finurligt förmedlad varning, nu i vintertid!
Annars är risken stor att vi ligger kvar i våra snödrivor med brutna ben o armar,
p.g.a. platsbristen på sjukhusen, tills vårsolen tinar upp oss!

Tack, för en fint rimmad dikt o påminnelsen!
2016-11-10

    ej medlem längre
Finurligt.
2016-11-10

    ej medlem längre
Mycket bra uppmaning! Bäst att tänka först innan man ligger där med brutet ben! Tack!
2016-11-09

  Minkki VIP
Det var omtänksamma rader med rim och reson! Fanns det en melodi i bakgrunden?
2016-11-09

  Larz Gustafsson VIP
Bra!
Finurliga rader.
2016-11-09
  > Nästa text
< Föregående

Carl O Andersson
Carl O Andersson