Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

kärlekens dåre

varför
älskar jag dig så

när mitt förstånd
rämnar ner till
sina grundstenar

och jag inte
en tanke
kan tänka klart

för likt en dåre
som kippar
efter luft
gapar jag efter
din kärlek

~~~

jag kan
döda
råna skada

men bara
mig själv

för din skull

jag vet
jag klarar sluta
med alla begär

finns bara ett
som är kvar

den byggd av kärlek
som smärta

~~~

ty
han som rotar
i mitt hjärta
med en rostig kniv

som önskar
min kropp till sin
att avnjuta
och lämna till
gamarna att snoka

ja just där din
önskan får
sitt utlopp
och avslut

tills nästa gång

begäret glömmer
sätta sina gränser..

just där
orkar jag
inte mera

känna av din
närhet
till priset av
en ensamhet
värre än något
annat jag kännt

så låt oss vila

ge mig chans
att läka

låt dig se
känna efter
vad längtan
kan göra..




Övriga genrer (Drama/Dialog) av agneta pichler
Läst 624 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2016-12-15 07:03



Bookmark and Share


  Ola Rydberg
väldigt välskrivet
och berörande
känner tyvärr allt för mycket igen
din situation
2016-12-29

  Lars Hedlin
Oerhört starkt i känsla utförande och i djup beröring..Varm kram <3
2016-12-18

  Fem hjärtan VIP
Din text berör på djupet..!
2016-12-15

    Dan Myrbeck
Hjärta och hjärna vill
inte alltid samma sak.
Ensamhet trots närhet.

Berörandebra skaldat.
2016-12-15

  Öknens Ros VIP
en destruktiv och plågsam kärlek när den är som mest sårbar.
2016-12-15

  M M Mannheim VIP
Jag är fortfarande en "kärlekens dåre" efter 46 år giftemål!
2016-12-15

  ULJO
Så smärtsamt skrivet. Berörande
2016-12-15

    ej medlem längre
En fin sammanfattning av Spelet om Envar. Hinner med kärlekens alla ansikten - tjusigt.
2016-12-15
  > Nästa text
< Föregående

agneta pichler
agneta pichler