Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Eget foto. Kråkan, en klok bevingad med ett litet huvud men med ovanligt stor hjärna?


VÅREN I ANTÅGANDE

Mars, Atlanten kommer nära
doftar i näsborrar, fuktigt, vänligt, milt
annorlunda än vinters hårda frost, Sibirien!
Havssalt, torsk, räkor……
fantasier kryssar i hjärnan
Våren är i antågande, vårsolen glimtar.

Talrika vårtecken i nuläget.
Förra kvällens vattendroppar
hängande på kvistar, frusna vid gryning,
glitter av ispärlband,
istappar sitter på takskägg,
lite lustigt, att de växer nedåt!

Kråkan har ett ris i näbben,
ingen vanlig syn i början av mars!
Det sägs att
vårens ankomst blivit allt tidigare!
Kråka, skata, bygger sina bon,
kajor högljudda kring klocktornet!

Kråkan, en klok bevingad,
uppför sig som om den vore
fyndig, påhittig.
Kråkan har ett litet huvud,
men ovanligt stor hjärna?
Fattar tycke för mänska!

En flicka med långa tunna ben
på kisspromenad
med sin pyttelilla vovve.
Lilleputten söker efter
torra ställen på stenläggning,
Den lilla gillar ej våt snö!

Marssol gassar lockande.
Bakom hög klippa på södra sidan
En i en varm stengrop
med mörka glasögon, en annan
sitter sitt ansikte rakt mot solljus,
hoppas på att få en sund hudfärg!

© Heikki Hellman 2017-02-21




Fri vers av Heikki Hellman
Läst 441 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-02-21 13:22



Bookmark and Share


  aol
Tack för en härlig rundtur med dej vännen i din skog med kloka kråkor marssol klippor och känslan av vårens intåg till människor djur och natur,
2017-03-03

  Bo Himmelsbåge
Fin bild av den klyftiga kråkan, som är en mästare i att överleva,
nära det mänskliga samhället...
Jag älskar kråkfåglar, särskilt Korpen,
som dock är en enstöring; med sin stora, mäktiga siluett och sitt ödesmättade klonkande...! Man känner sig förflyttad till en fjärran forntid...!

En härlig Vårodyssé, Heikki,
i dofter, takdropp, solglitter, fåglar o människor...!
Där Du som känslig guide, med skarpa, kreativa glasögon, lotsar oss runt i den ljumma marssolens sken... o lockar alla våra kroppsliga o själsliga sinnen till lyst...!

Tack, för denna härliga försmak av våren!

2017-02-23

  walborg
Underbar iakttagelseförmåga i ord och bild
2017-02-21

  Alysse VIP
Helt underbar vårpoesi
där bilder med både dofter
och smak målas upp
av din känslosamma penna
Du tar mig med på en
fantastisk rundtur
och jag njuter!

2017-02-21
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman