Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mänskligt II



Det är mänskligt att fela,
att göra bort sig,
att visa sig svag.

Människan är en varelse
som är mjuk och känslosam.

Därför är det alltid lätt
att stoppa folk i fack,
stöpa oss i mallar.

Även om vi skulle vilja
vara starka och klara av det
så är vi inga maskiner.

Vi dör i våra gjutformar,
blöder under osthyveln.

För där det finns ett hjärta
där finns en svaghet,
det är det som är mänsklighet.




Fri vers av Anna H
Läst 368 gånger
Publicerad 2004-09-28 07:29



Bookmark and Share


  Herr Morris
Den starkaste
länken till livet
är den svagaste
människan

som inte kan
stå emot

dess viskningar


Otroligt stark rad: \"Vi dör i våra gjutformar\"
2007-11-29

  Anna H
Jag tror faktiskt att jag ska följa ditt råd här. Tack!
2004-09-29

  Martin VIP
Jag ser dig stå på en talarstol och med stark stämma ge oss dessa visa ord. Du har så rätt! Stark sammanfattande avslutning men min favoritdel är den med osthyveln. Dock tror jag det där skulle räcka med "blöder under osthyveln". Men det är vad jag tycker :)
2004-09-28

  Pica pica
Tycker mycket om denna visa dikt...särskilt de två sista verserna. Tack!
2004-09-28

    Barbro. Norberg-Rönnlund
ord. Ödmjukhet inför livet & människans
varande präglar denna text. Mycket bra !
2004-09-28

  arie

2004-09-28

  arie
att läsa denna fina dikt "För där det finns ett hjärta, där finns en svaghet,
det är det som är mänsklighet" och dikten brinner som en liten låga och sprider finstämdhet och fin ödmjukhet omkring sig och framför allt mänsklighet. "Där ingen låga brinner finns ingen varelse som andas" Tack Anna

2004-09-28

  Rachel Roth
...fint och fyndigt..."vi dör i våra...." Tack!
2004-09-28
  > Nästa text
< Föregående

Anna H
Anna H