Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om jag fick en önskan uppfylld skulle det bli den här


Önskebrunnen

Vid min sida är du
Du som vandrar utan ord
Längst stigar i vår skog
Där vi inte varit förut

Älvorna stiger upp
Ur ängens fuktvarma jord
I skymningslandet mellan natt och dag

Vid stigens slut
Finns en gammal källa
En källåder som glömts bort
I många hundra år

Släng en slant i brunnen
och önska vad du vill
Står det skrivet
Ristat i sten
På brunnens gamla ring

Ska jag önska en kista
Med penningar full
Och ett slott som en kung därtill?

Nej, det finns bara en sak jag önskar
Att du kom tillbaks till mig
Med dina förlorade berättelser
Du som vandrar utan ord




Fri vers av Fredrik Stillesjö
Läst 213 gånger
Publicerad 2006-05-21 16:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Fredrik Stillesjö
Fredrik Stillesjö