Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Egen bild


Drömma vill jag

 

 

 

 

 

Jag började att drömma redan sekunder efter att jag föddes. Det var mitt sätt att överleva kyla och måsten. 50 år har gått och jag drömmer fortfarande. För jag är den där personen som aldrig kan sluta att tro, även om det gör ont och skär inombords.

Ibland står jag på tå och försöker måla trädtopparna röda, men oftast så faller jag omkull och då målar jag asfalten grön och gul. Men jag reser mig upp, plåstrar om mina egna sår och fortsätter att skapa något jag tycker är magiskt eller bara drömmer om bokutsläpp eller min egna vernissage. 

Ibland söker jag det förbjudna och letar efter någon spåkvinna som kan se min framtid. Men det slutar alltid med att hennes kort visar fel färger och att min ögon blir färgblinda av fula kort och ord. 

Jag har inte läst i någon bok om hur mitt liv ska vara, bara hört en del och det jag hörde var vackrare än det jag än så länge har sett och hört. Jag låter det stanna där, bara sådär...

 




Övriga genrer av genni VIP
Läst 237 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-04-02 22:36



Bookmark and Share


    snöö
Känner igen mig så i dina ord. Drömmar är både på gott och ont, Ibland är det så skönt att fly dit. Ibland kan det föda nya idéer.
Ibland gör det ont att släppa drömmen.
En fin text.
2017-05-27

  Lars Hedlin
Låt nuet berika dig i stunden ..Du skriver mycket bra..kram
2017-04-21

  Larz Gustafsson VIP
Spåkvinnor är redskap för mörkrets makter.
Se upp med dem.
2017-04-10

    ej medlem längre
ja, jag delar en läsares uppfattning här, sista strofen har den där smått magiska tonen, som åtminstone jag alltid gillar i posein...
2017-04-07

  petter rost
Slutstrofen magisk!
2017-04-06

  lodjuret/seglare VIP
Härligt egen bild. Märklig text.
2017-04-03
  > Nästa text
< Föregående

genni
genni VIP