Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


en associationskedja som landar på överraskande mark från snö till de högerhäntas dominans i konstens symbolspråk


Om det ständigt annorlunda (fundra)

 

 

av en mild sydvästan
bärs bittesmå snöflingsbarn
in från höger,

med den heliga uppgiften att
tyst lägga sitt transparenta täcke
över det förgångna, just där,

där det ligger,
nere till vänster
avfröat

 

om linjerna i konsten
indikerar tidens riktning

hur mycket mer anger då inte
de linjer naturen väljer?

hur mycket tydligare
är då inte bilden
när flingstjärnorna byter rollen

från is
till varm fukt över marken,
ovan fröna
som ger våren liv

 

ändå kan allt vara tvärtom -
för den högerhänta
är det naturligt
att dra linjen mot framtiden
från vänster,

att den osynligt lätt
fortsätter in i oändligheten
ännu sedan penseln lyft från arket

oavsett hur lätt man är på handen
i sitt drag åt andra hållet
bjuder arket penselhåren motstånd,
initierar ett skuffadrag

men för oss vänsterhänta
är allt tvärtom

vi speglar det fysiskt högerhänta
vi skaver i ett högerhänt samhälle
även om vi inte likt da Vinci
spegelskriver


vi har framtiden bakom ryggen,
det förflutna framför oss,
har den afrikanska stammens logik
- det vi inte kan se ligger bakom oss,
det vi kan se ligger framför

inte unikare än så är vi,
människor bland andra,
ändå, liksom alla andra
ständigt annorlunda

 

2017-04-17

 




Fri vers (Prosapoesi) av Minkki VIP
Läst 1031 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2017-04-17 16:42



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Här skapar du en slags skön förvirring bland begrepp, höger, vänster och tid.
2017-04-17

  walborg
Sympatiska tankar om det unika och om olikhet
2017-04-17

  Eva Langrath VIP
Instämmer med Stefan mycket snyggt grafiskt arbete. En fundra som får mig att fundera kring livet.
2017-04-17

  Stefan Albrektsson
Snyggt grafiskt arbete som följer innehållet i första strofen. Spännande med "framtiden bakom ryggen" och "förflutna framför" (också ett judiskt koncept - att se det som skett, men inte veta vad som ligger i framtiden). Mycket att fundera över i denna fundra!
2017-04-17
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP