Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Amor


 

I solens ljus mellan hägg o syren

där springer Amor på lätta ben

i sommarlunden förgyller stunden

för mig som strosar så allen

 

Uti bersån skuttar han omkring

o jag begriper rakt ingenting

men som han blinkar o listigt vinkar

vill han visst säga mig någonting

 

Han väver drömmar i vindens sus

o lockar toner ur forsens brus

som är så klara o underbara

att jag strax uppfylles av ett rus

 

I solens ljus mellan hägg o syren

där springer Amor på lätta ben

i sommarlunden förgyller stunden

för mig som strosar så allen

 

Uti bersån ser jag hans gestalt

ja jag kan se den här överallt

så muntert leka o mig beveka

till kärleks fröjder i tusenfalt

 

Hans snabba pilar de träffar mig

o jag kan rakt inte säga nej

på hans begäran att få den äran

att presentera mig för dig

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 373 gånger
Publicerad 2006-05-23 18:58



Bookmark and Share


  Teresia Ridell
Gnistrande underbart !
Med Amor som sällskap är man aldrig ensam !
2006-05-24

  Markattan
Gladlynt, härligt och målande poetiskt skrivet om Amor och hans hyss. Tycker om!
2006-05-24

    ej medlem längre
Amor får gärna skjuta en pil
i en vacker kvinna som kan bli kär i mig.
Lycka till med kärleken...
2006-05-24

  Ingrid Nilsson
Gav en glädjekick! Tack!
2006-05-23

  Hildegun Relefors
En så glad och sprudlande text, precis vad jag behövde denna regniga dag. Lyckat!
2006-05-23

    Cajsa
Mycket bra skrivet!
2006-05-23

  prinscess VIP
mycket härligt att läsa
nykär kanske???
fint skrivet om kärlek
tack för att du delar med dig
2006-05-23
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg