Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till minne av min syster som skulle ha fyllt år idag. Även tävlingsbidrag till vårtävlingen - Tema Hem.


Hjärtats längtan!

 

 

Längtan!

Alltid denna längtan!

Som om det fattas något.

Människan längtar alltid.
Hur mycket hon än får så
sträcker sig längtan längre.

Längtan efter vad?

Efter saker, makt, kärlek, pengar?

Hur kan man ge hjärtats längtan
den ultimata tillfredsställelsen så
att man inte längtar efter mer?

 

 

När man kommer hem, min vän,
när man kommer hem...!

 

 

 




Fri vers av ResenärGenomLivet
Läst 532 gånger och applåderad av 28 personer
Publicerad 2017-05-23 12:05



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Ljus och fin gillar denna :)
2017-05-29

  Ljusletaren VIP
Fint ordat och fin hyllning till din syster
/ kram
2017-05-27

  Niliboy
Ja längtan ja. Ja man får ju sovra. Å digga lite som gammal också. Min längtan ledde mig till giftermål å barn och dagliga bibelstudier, jag kanske har fattat din dikt helt åt skogarna?
2017-05-24

    Dan Myrbeck
Fint! Lycka till!

Tävlingen kräver poesi, så du måste ändra till - förslagsvis - Fri vers.

Din text är ju både Kåseri och Fri vers.
2017-05-24

  Anya VIP
Jaa när man kommer hem känner man det...tänker jag när jag läser. Då längtar man inte mer. Berörande med systern.
2017-05-24

  Marita Ohlquist VIP
Fin text som manar till eftertanke!
Fantastiskt bra avslut!
2017-05-24

  StinaJ VIP
Vackra insiktsfulla ord.
2017-05-24

    ej medlem längre
helt fantastiskt kåseri! Applåd!
2017-05-23

    Elisabeth Nilsson VIP
Ja, längtan är vår arvedel. Men hemmets värde är stort. Fint diktat!
2017-05-23

    ej medlem längre
Så vackra ord - fantastisk text!
2017-05-23

    ej medlem längre
Vackert! och väl formulerat..
2017-05-23

    ej medlem längre
Ja, när man kommer hem... dit där ingen saknad finns, där längtan nått sin fullkomning
2017-05-23

  Salvation Pepper
Längta, njuta. Längta njuta. Det eviga kretsloppet.

Tänker på ordspråket: Resan är halva nöjet. Jag tror det är mer.
2017-05-23

  Marianne Räf
Vad bra skrivet om en längtan efter nått man behöver men som fattas en ! <3
2017-05-23

  Eva Helene VIP
Vacker insiktsfull dikt med ett mycket fint avslut.
2017-05-23

  soligajag_1 VIP
Underbar poesi om Längtan till Hjärtat , på olika sätt.
Lycka till!!
2017-05-23

  ULJO
Den största längtan är till kärleken. Det är den man hela tiden längtar efter
2017-05-23

  Stefan Albrektsson
Starkt! Ja, den mänskliga längtan är nästintill bottenlös - och ja, jag tror detsamma, först när man kommer Hem...
2017-05-23
  > Nästa text
< Föregående

ResenärGenomLivet
ResenärGenomLivet