Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I november 2015 dök det upp nya skyltar på sta´n, med varning för mobilzombies, vilket då inspirerade mig till nedanstående ”dagsverser”. Ämnet är fortfarande aktuellt.


Mors lilla Olle har blivit mobilzombie

MORS LILLA OLLE HAR BLIVIT MOBIZOMBIE

Mors lilla Olle på bussen står,

greppar sin nalle fast knappast det går.

Tummarna små, utav mess äro blå

bara jag kunde så skulle jag gå.

 

Mors lilla Olle till skolan gick,

kollar sin smartphone, med appar i blick.

Går ut på gatan, fast ljuset var rött,

Ack lilla Olle, du kunde ha dött.

 

ELLER ÄNNU VÄRRE, HAN RATTSURFAR

Mors lilla Olle i bilkön satt,

håller sin platta, men inte sin ratt.

Bilarna rör sig, det bidde en krock.

Oh, stackars Olle, nu fick du en chock.

 

”Mors! på dig” (jag hoppas Alice ursäktar)




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Tant sQata VIP
Läst 728 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-05-26 15:56



Bookmark and Share


  Fulbergarn
Hm bra förhoppningsvis effektivare än böter
2017-06-04

  Larz Gustafsson VIP
Själv VÄGRAR jag att ha en mobil. Det har jag alltid gjort och det kommer jag alltid att göra.
Faktum är att jag hatar dem.
2017-05-26
  > Nästa text
< Föregående

Tant sQata
Tant sQata VIP