Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad är ett hem?

 

 

 

 

Vad är ett hem?

 

det ställe där du bor

fast kanske inte som du tror,

ett "mitt hem är min borg

som skyddar mig för sorg"?

 

kanske mera en öppen dörr?

ja, sådant var hemmet ofta förr

idag frågar jag: men vem? vem

vågar ha en sån dörr i sitt hem?

 

kanske svaret är

bara den som intet begär

mer än rätten att vila tryggt,

efter äntligt avslutad flykt

 




Fri vers av Minkki VIP
Läst 464 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-05-28 22:28



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Tänkvärda tankar.
Bra att Du nämnde ett hem som en
”Öppen dörr”. Det låter hoppfullt.
2017-12-17

    ADI Nehlin
Tyckte om. Ett kan vara många saker, trivsamt när det kan fyllas med människor och rofyllt när det enbart fylls av en själv.
2017-08-19

  walborg
Får så mycket tankar och associationer att jag inte har något svar här
2017-05-28
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP