Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fattar du något av det här eller fattar du bara någons hand i bingomörkret?


Förklarade ord - Högfärdshosta



Högfärdshosta, som en väninna säger sig lida av är
någonting förfärligt märkvär dikt.
Envar som någon gång varit på promenad i hög rymd vet vad det vill säga.
På engelska ofta kallad för E. V. A.
Som om det var en hyggligt tidig kvinna.

De flesta som tagit en sådan promenad
på hög höjd
har antingen tagit en tripp via knark.

Eller gått sin väg i ett flygplan,
och även om de sägs vara stora,
en säger sig leta
efter en toalett som svar på
varför de öppnade dörren ut i 'friheten',
är det nog inte
helt enkelt att gå vilse där.

Förklaringen till att en del vill uppsöka toa
i ett lyftande plan,
trots att de borde ha gjort
av med viss övervikt redan på flygplatsen.

Är troligen att skräck och rädsla
ofrivilligt och okontrollerat
får kroppen att som vilja tömma sig.

Men min väninna klarar sig gott.
Hon skulle nog bara flyga
om hon vann pengar av något större dimensioner
än hundrade riksdaler.




Övriga genrer (Översättning) av lodjuret/seglare VIP
Läst 1491 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-08-13 08:48



Bookmark and Share


  Jan Widströmer VIP
Högt och lågt i lustfylld förening (betraktelse)
2017-08-14

  Algotezza VIP
Jag har högfärdsblåsa och pinkar som om jag vore adlig. På tal om hög färd (bland rosa moln).
2017-08-13
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP