Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

NILS

jag var med och grävde graven

sedan var jag med och bar

av den käre gamle mannen

fanns det ljusa minnen kvar

han var lättsam, han var munter

han var känd som handelsman

och kaninerna fick kakor

det var sötebröd, minsann!

 

 

på den gamla goda tiden

grävdes gravarna för hand

ibland benknotor och skallar

som man stötte på ibland

när det gällde denna kropp och

dess makabra träkostym

var den inte bara dödvikt

var den inte anonym

 

 

i den kista som vi bar på

där låg stoftet av en vän

en vars många glada tillrop

jag kan höra eka än

uti hjärtats innandömen

när jag minns hurdan han var

han som kanske levde drömmen

som en nasare och far

 

 

LARZ GUSTAFSSON  16/6

Musik av undertecknad

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 266 gånger
Publicerad 2017-06-16 10:04



Bookmark and Share


    Ubuntu
Mycket bra detta.

Gillar.
2017-06-24

    ej medlem längre
så bra skrivet!
2017-06-16

  StinaJ VIP
Mycket bra skaldat.
2017-06-16
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP