Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Gwendolyn Brooks (1917-2000), “We Real Cool” från “The Bean Eaters” (1960).


Vi jätte coola (Gwendolyn Brooks, 1917-2000)

Vi jätte coola       
 
              BILJARDSPELARNA.
              SJU PÅ GYLLNE SKOVELN. 

Vi jätte coola. Vi
skippa skolan. Vi 

smyger sent. Vi
skjuter rent. Vi 

sjunger synd. Vi
svag gin. Vi 

juni jazz. Vi
dör strax.

 

 

Vi grymt chilliga (transponerad till 2000-talet)

               PLAY STATION CHO BRES.
               SJU I LOS ANGERED.

Vi grymt chilliga. Vi
skolka wallah. Vi

glider swag. Vi
spraya tag. Vi

rappa dabba. Vi
sippa habba. Vi

hiphop juni. Vi
kolar, ey.

 

 

We real cool Gwendolyn Brooks (1917-2000), från “The Bean Eaters” (1960). 

               THE POOL PLAYERS.
               SEVEN AT THE GOLDEN SHOVEL. 

We real cool. We  
Left school. We 

Lurk late. We
Strike straight. We 

Sing sin. We  
Thin gin. We 

Jazz June. We  
Die soon.

 

 

 




Övriga genrer (Översättning) av Stefan Albrektsson
Läst 432 gånger
Publicerad 2017-07-19 08:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson