Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Då år 2016 övergick i 2017, gick det en kvart katt över en väg i huvudgatan i Lima. Var skulle det kunna ha för betydelse för invånarna i Burgund, i England, senare? Exempelvis den andra april klockan 16:32:45.


Dagens förklarade ord 2017 08 29




Omgående.
-
En del människor har en övertro på gåendet.
Men även att 'en gång är ingen gång',
vilket får en del individer
att undra över när 'första gången'
skall kunna räknas
som den andra.

Där kommer omgången in.
En del individer har fått för sig att det
kan ha med spel att göra.

För om första drinken
eller given i kortspel,
inte räknas.

Kommer då någonsin mera kunna förstås
och tolkas utrop som exempelvis
'jag bjuder på första omgången',
eller för den delen 'den andra'.

Om den första inte räknas,
kommer då boxaren
någonsin att uppleva rond två?
Första gången räknas ju inte?

Och står tiden verkligen stilla när batteriet är slut?
På 'upphällningen' kan kannan vara.
Kanske även innehållet i den.
Fast om den räknas...




Fri vers (Fri form) av lodjuret/seglare VIP
Läst 303 gånger
Publicerad 2017-08-29 00:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP