Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vet du

 

 

 

vet du

älskade

du

som inte finns

 

 

 

jag hör dig viska i nattvinden

det finns för alla en älskade

slut dina ögon

 

 

 

det är i den stunden jag sluter mina ögon

 

 

du

tar min hand

vi vandrar

sätter oss invid silverpilarnas sånger

där

vid månsilverfloden

 

 

röda näckrosor bjuder oss

månsilverdroppar

ur det öppnade

 

vi lyssnar till träden vilka bär blad av silver av guld

 

 

du älskade

säger

ser du

guld tillsammans med silver

silver tillsammans med guld

 

 

du håller min oro i din famn

 

 

älskade

 

du

som inte finns

 

 

 

ditt ansikte

lever kvar i sömnbladet

min undran är vad hände

jag lade fram min rädsla

 

du kom

endast

 

för att bekräftade rädslan

 

 

 

soldroppar springer upp

ur regnhavs morgonandning

 

ler glittrande

in i trötta ögon

 

balansen en öppnad

snäcka

viskar havets sång

 

 

valar lindar

hav runt rygg

andas

vattnar

de torkade strändernas luftväv

 

liljorna i skogen

följer skönhets gåva

 

till näckrosors kupade

vitbladshänder

 

 

gyllenblad

lyfter ur trädkorgar

svävar

in i mötande jord

upptas i kärlek

 

tankenötter spirar i jordens grund

 

 

 

 

han sträckte pionmoln

till hennes sinade händer

han sade

se bladmolen

uppenbara

 

tros

visshet

 

 

älskade

du

som inte finns




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 422 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2017-09-28 14:31



Bookmark and Share


  aol
Så vackert flyter orden till så trösterik musik , så vemodsvackra slutrader,så djupt berörande skaldat,
2017-09-29

  Anya VIP
Slutet är så berörande. Känner när jag läser..
2017-09-28

  Goraxy 89 Orion VIP
Vilken Vacker musik och jag tänker på din text och på stråkkvartetten av Philip Glass ur "Mishima" jag precis råkar lyssna till !!!
2017-09-28

  LenaJohansson VIP
Tack, så trösterikt
2017-09-28

    Sefarge VIP
Så sökande gåtfullt
Och ändå så varmt
Tröstande. ..
:}
2017-09-28
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser