Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

exakthet

 

 

 

jag gråter

lagd

i floden

bergen håller tätt

intill sina hjärtan

 

 

 

 

leende möter hon folkens blick

snörlivet håller samman

hennes sargade själsbröst

 

 

 

det går inte

att med exakthet säga var ordet landar

inte heller hur uttalet sker

det kommer an på

 

andningen

säger löven när de släpps in i luftens hav

 

de säger också till kvinnan

att hon skall sluta ögonen

i vågor av dröm

 

våga

våga

 

 

droppformen

är

en vacker form

ett pärlhänge i nyckelgropen

 

 

 

vagga mig

älskade

vagga min oro i dina händer

lös tyngden ur mitt hjärta

låt mig vara

ett seglande sagomoln för dig

 

 

hon skådar blind

med sorg fastsydda läppar

korstygn

håller samman

det hon skulle kunna uttrycka

handen hennes

strör skuggmjöl

över ansiktets slutna tal

 

 

 

dagar vandrar

nätter vandrar

 

till var

 

hon frågar

gången

 

gång

 

 

gång

 

vart ljuder klangen

i kopparglöden

 

 

 

jag minns

hur koltrasten landade

i mina ögon

 

koltrasten

sade

 

näktergalen

bär bergen

genom nålens öga

 

just så

träder berg genom nålens öga

så skriver träd symfonier

av det hända

 

låt oss lyssna till stjärnorden in

under

bar himmel

 




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 284 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-09-29 15:36



Bookmark and Share


  Goraxy 89 Orion VIP
Låter oss skåda stjärnorden här, mot en kvällshimmel gnistrande klar, medan vi lyssnar till skogens d-moll symfonien !

Jag bokmärker där !!!
2017-10-01

  Jan Widströmer VIP
Kom att tänka på surrealisternas målningar där liknande scener kunde utspelas sig, enskilda men i en helhet med egen logik.
2017-09-30

  Monika A Mirsch VIP
"låt oss lyssna till stjärnorden in

under

bar himmel"

- så är det - välformulerat - ljudande ord om det viktigaste i livet!
2017-09-29
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser