Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om hösten

Hösten våras och löven faller
Faller likt regnet en augustimorgon
Tvångslöst men bestämt

Se fåglarna som så alltid beger sig
mot varmare breddgrader
Ifrån Sverige och allt som är så lagom

Hösten är en dramatikens period
Det vet jag, jag har varit med
Alla tankar kommer med kylan
Sorgen kommer med en evig längtan efter snö
Som till våren ändå bara försvinner i tö

Jag längtar till vintern och snön
Just nu i vilket fall
Däremot i vinter vill jag nog bara försvinna
Precis som fåglarna

Men när det är som kallast
och allt är pina får jag tänka
Tänka att det varken finns värme utan kyla
Skratt utan gråt
Lycka utan misslycka och kärlek utan hat

Tänka på att till våren när snön smälter
bort och blommorna blommar upp
Då är det inte långt kvar
Långt kvar till ännu en kall och hård vinter
Som följs upp av en så mycket vackrare vår




Fri vers (Fri form) av Sven Berglund
Läst 175 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-09-30 22:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sven Berglund