Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lugnet som infinner sig vid havet beskrivs här


Själens ogräs

Havsvinden skördar och skär
De tjocka lagren av själens ogräs

Nyckeln till friheten
Hittar vi i dikeskanten
Där man och kvinna står
I gräddvit kola och purpurrött blod

Stenarna vi bär blir lättare
Där himlafästet smeker havsbrisen

Ögonblick som dessa
Bär oss framåt
När ogräset växer till
De andra dagarna




Fri vers av Fredrik Stillesjö
Läst 249 gånger
Publicerad 2006-05-30 08:28



Bookmark and Share


  Madjori
Hej Fredrik

Havsvinden....Friheten...Dikeskanten...Purpurrött... Himlafästet...Havsbrisen...
J
a du hör ju så bra det är!

Underbara ord...älskar ju målande ord.
Tack!

Hälsningar Madjori
2006-06-04

    Bodil Sandberg
Du skriver så jag blir alldeles lyrisk...härligt att inbjudas i detta....
2006-05-31

  Teresia Ridell
Du gav mig en vacker påminnelse om var jag ska för att hämta ny kraft !
Visst rensar o förnyar havsluften som inget annat !
Mycket snyggt !!!
2006-05-30
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik Stillesjö
Fredrik Stillesjö