Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Såsom havets våg



Mellan
dröm o verklighet
vi
färdas alltjämt

där
gryningen etsar
sin
brand
i
Jordens fåror

såsom
havets våg
sköljer
vår längtan
över
skymningens
strand

som ett tidvatten

följer
i mörkrets
bränningar

mot
tysta laguner

Mellan
dröm och verklighet

finns
vår lidelse

den flod

av otyglad lust

under evighetens sol



BodilSandberg-06




Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 397 gånger
Publicerad 2006-05-30 08:39



Bookmark and Share


    BetweenTheLines
Snyggt !!

och snygg att läsa
både till formulering och uppställning

poetiskt mättad text med ett poetiskt mättat innehåll

gediget jobb mycket nice!
2007-05-03

  Anders P VIP
gryningstimme och skymningstimme, gränslandet i insomnandet och uppvaknandet och över allt detta den sinnliga lusten. Fint fångat.
2006-06-03

  Teresia Ridell
Fantastiskt !
Underbart skrivit om detta ständiga pendlande vi dras med hela tiden mellan dröm o verklighet.
Drömmar som ger både glädje o lidande ( när de inte rymms i verkligheten ).
2006-05-31

  Nils Sondefors
Bodil,
jag måste säga att du går från klarhet till klarhet!

Underbart vacker poetisk-esoterisk dikt; jag njuter av välbehag när jag läser den...
2006-05-30

  DanSan
*

Där i gryningen

kom vågen smekande

färdats långt i tanken

surfandes på ljudets begär

smekandes sanningen

som av åtrå tär

så håll min längtan hårt

och smek mig med omsorg

att längtans tanke bygger bo

i det att i gryningen finna ro



Underbart BodilSan!!!

Kunnde ej låta bli att

skriva fortsättning på den!!!

MVH Dan



*
2006-05-30

  Fredrik Stillesjö
Hej Bodil!

En mycket vacker dikt. Gillar speciellt passagen "där gryningen etsar sin brand i jordens fåror". Fantastiska bilder och känslor. Den sista strofen får mig att tänka på Burt Lancaster med motspelerska (minns ej namn) i filmen "Härifrån till evigheten". Bra, Bodil! Hälsar vännen Fredrik
2006-05-30

    Jess81
vackert och passionerat!
2006-05-30
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg