Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Främlingsbild

Titta in i blanklagd spegel,
Tappar ro och inre frid,
Sätter svarta vemodssegel,
Förlorar rum och rymd och tid,

Att borsta främlings rad av tänder,
Att kamma främlings tjocka hår,
Tomma äro knutna händer,
Som blödde ut ur öppet sår,

En morgon strödd i silvrigt splitter,
Skevhet bryter skriven lag,
Spegel brister, blir till glitter,

Stopp ett tag,
Det är ju jag.




Bunden vers av Elias N. Lockne
Läst 427 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-10-23 11:27



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet!
2017-10-23
  > Nästa text
< Föregående

Elias N. Lockne
Elias N. Lockne