Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Domen


Helsingfors

Domkyrkan i Helsingfors

tornar mäktigt upp sig

ovanför Senatstorget,

nästan kitschig,

men den går aldrig över gränsen.

Den lever,

och är en levande paradox,

på en gång överdådig

och stramt enkel.

 

Klockan sex på söndagskvällen

ekade klockspelet mellan

de ärevördiga, mäktiga och historietunga

byggnaderna runt torget.

 

Vi stod där tysta en stund och lyssnade

medan duggregnet föll

en höstlig afton i november.




Fri vers av Algotezza VIP
Läst 383 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-11-13 03:02



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Texten är en bred och mäktig trappa och i den står människorna andäktiga och en smula häpna inför bokstävernas marsch i historiens led.
2017-11-13
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP