Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Över Mörkrets gräns



Naken
följer jag
i
dina
drömmars skugga

följer
dina
snabba steg
genom natten

Ledsagad
går jag
över
mörkrets gräns

där
skälvande
sylfider
lyfter
syndens svärd

Naken går jag
i
dina
drömmars skugga

följer
genom gudlösa rum

mot
gryningstimman

där
Nemesis
väntar
vid sitt svarta altare
dröjer
sina läppar
mot
orättfärdighetens kalk

Din hand
är så kall
dina
ögon är eldar

Älskade

vart för du mig




Bs-06




Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 347 gånger
Publicerad 2006-05-31 09:47



Bookmark and Share


  Rachel Roth
att följa någon över mörkrets gräns
kan ju innebära så mycket olika saker
men naken måste man nog vara
vid alla gränsöverskridingar

du har skrivit en vacker
och ödesmättad text
som väcker många
tankar och känslor
2006-06-06

  Daniel_78 VIP
Genomgående mörk känsla, om vandring mot det okända,
en farlig stig och osäker stig. kärleken.
2006-05-31

    ej medlem längre
En dikt om att bli förförd eller att bli dragen någon stans men man följer med av nyfikenhet eller kärlek? Du tar gränser du kanske inte vanglitvis skulle ta...underbart förförande dikt
2006-05-31

  Howlit
Här för du mej bort till... något annat. Det man känner med hjärtat, men förnekar med tanken. Som en dröm... i en dröm. Vackert. Uppdelningen gör att texten har ett eget flöde. Jag kan bara luta mej tillbaka och låta orden ha sin gång. Härligt
2006-05-31

  JMR
Tänk om vi visst vad som hände, ovissheten förklarar du väldigt bra.
2006-05-31

  DanSan
*


Helt underbart och dessutom i mytologins tecken . . .


Där vid altarets port

väntade oss något stort

fasst vi visste

att det fanns i våra hjärtan

som vi alltid bärt

åh kärlek du stora . . .

men mörkret slöt sig

när dagen flydde

och sorgens vingar

smeka oss

Ja denna Nattens drottning

Du rättvisans Gudinna

rättvisans hämnare

Gör det som är rätt

mot oss . . .


MVH Dan


*
2006-05-31

  Fredrik Stillesjö
Hej Bodil!

En spännande dikt med mycket symbolik och mytologiskt intressant. Hälsar vännen Fredrik
2006-05-31

  Teresia Ridell
Vacker o sann kärlek !
När man följer utan att veta vart; bara nuet och kärleken har betydelse.
2006-05-31
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg