Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att rådbråkas


Ett slags protokoll

 

 

 

 

 

  Över hela ytan förligger fukt. Som bruna fläckar täcker. Språkets materialitet. Den vitare tystnaden. Vi sätter språkets gränser. Det handlar om utveckling. På den tiden var ett gärde en smal remsa. Inhägnaden, en mental gräns. Här sitter en muskel, den kallas hjärnan. Vi saknar ett tillförlitligt lexikon. Ordförrådet måste fyllas på. De var statare. Teg. Jorden brukades för hand. Dina händer är sköra. När längtan blir ett krön. Stigen genom skogen. Vi måste behandla detta som ett tidsdokument. Blommorna är handtryckta i limfärg. Vi använder blicken som ett mätinstrument. I ett perfekt lugn. Viridian, består mer av grönt än blått. En annan färg fyller ut tomrummen. T.ex alzarin som är turkiskt rött. Ljuset utplånar alla spår.

Jag fryser nu och tror att det handlar om hunger. Haha, och du är mest trött.

Materialet blir till av ihopfiltade fibrer. Det var en lyx. Spänt mellan golv och tak. Utmattad av temperaturväxlingar i rummet. Det föreligger fukt. En slags utmattning. En ohörsamhet. Vi skriver kärleksdikter fulla med fonem. Säger älskling rakt ner i en handväska. Flackar. Vi kan fortsätta så här i all evighet. Ett slut. En död. De skriver fitta för att friska upp. Visst studsar vi. Till. Ger oss bilder av ett alternativ. En sanning. I sanning, en fantasi. Att skriva är att rådbråka språket. Det förligger fukt över hela ytan, en slags grundprincip alltså.




Fri vers (Fri form) av Kozo
Läst 483 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-12-11 16:59



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
att gå tillbaka och finna sina rötter - statare - - - trampar väg genom skog och handbrukad jord - finner ett fuktigt förråd och färg, grönt och rött - ihopfiltade fibrer där sanningen glimtar fram när vi rådbråkar orden
- tycker om!
2017-12-11

    ej medlem längre
så mycket detaljer..
från bilder till verkligheten och
orden vaknar ur Liv+
2017-12-11

  i af apa
Oy vad fin den här är! Stannar länge länge i sinnet. Konstnärens författarens, den fattiges rum kanske vävd av olika sorters tystnad o mumel..

Tänker mig det så.
Bravo!
2017-12-11
  > Nästa text
< Föregående

Kozo
Kozo