Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Februari

Jag vill inte synas. Inte gömma mig, men dölja mig i februari.

I göjmånaden i bräckt ljus
blandar sig snömodd in över markerna
ljuset då, det efterlängtansvärda och eftersträvansvärda
som då och då inträder i stratosfären.

Jag minns det som igår. Middagen med sjögurkor
öppnade käften och spottade ut inälvorna.

Var det därför? Du tog fram ametisten . kvartskristallen.
Lycka, hellre än att lida. DDT är förbjudet, även spilld tid.


Människobarn är vi alla, dödligt ömtåliga.
Där låg ett träskbarn och sov vakande.
Odlingen med rötrovor.








Fri vers av Annika Persson
Läst 245 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-01-25 20:04



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
"då och då" återvänder ljuset, lika skönt som i februaris stilla förväntan.... någonstans mellan dold och uppenbar?!
2018-01-30

  Nanna X
Februari är en gränsmånad. Världen vaknar varsamt. Vackert skildrat.
2018-01-26
  > Nästa text
< Föregående

Annika Persson
Annika Persson