Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Boksamlarens natt

När det blev natt
tog han och samlade de få
glödande kolbitarna som låg utspridda,
samlade dem i en liten hög
för att elden skulle brinna så länge som möjligt.
Det blev kallt, och han kurade ihop sig intill glöden,
De glödande kolbitarna var alltför få,
dessa författare och böcker
som han hade samlat och samlat i många år,
destillerat ut ur världshistorien som man tvättar guld.
De var alltför få nu när det blev natt och kallt,
han hade behövt fler, men de flesta dög inte
när det verkligen gällde.




Fri vers (Fri form) av Lars Larsen
Läst 238 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-03-08 13:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lars Larsen
Lars Larsen