Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Katter ser möjligheter

Vi köpte en sittmöbel,
en stol – att sitta på.
Så tänker vi i vår pöbel.
Men katter vet att hitta på.

Bakom svarta nätet i ryggen
sitter hon dold och spanar,
är en liten trygg’ en –
tänker på nåt vi inte anar.

Om man sitsen syna
syns spår av små klor,
som vässats mot dess dyna,
liksom mot ryggnätets flor.

Klättra och hoppa går utmärkt
och är synnerligen lönt
efter att de länge sig stärkt,
genom att sova mjukt och skönt.

Men när jag vill sitta
blir hon sur och tvär,
kan argt på mig titta,
varför måste jag sitta just här?

---------------------------------------------
Egen bild: Iskra och Chloe vilar på den berömda lek-, klätter-, väss- och vilstolen.




Bunden vers (Rim) av Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Läst 878 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2018-03-21 16:20



Bookmark and Share


  Palett
Bra text och bild om kattens vanor !


2018-03-24

  lila fjäderblomman VIP
Ler :) igenkännande
2018-03-23

  Piann VIP
Katten har sin egen vilja, den är svår att rubba på! Fina bilder.
2018-03-22

  Eva Langrath VIP
Klart stolen var till katten, det kan väl alla förstå :)
2018-03-21

  Maj-Lis VIP
För katten trodde stolen var köpt för henne/han ?
2018-03-21

  walborg
Hög igenkänningsnivå. Vår katt som blev 18 år hann förstöra en hel stoppad möbelgrupp, två läderfåtöljer samt en bättre begagnad möbelgrupp i läder - trots att vi försökte ha dörren till vardagsrummet stängd - även för oss själva!!!!!
2018-03-21

    ej medlem längre
Jo, katter har sin egen vilja, den får man inte rubba! Och bästa platsen ska de ha!
Fint diktat!
2018-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Tor-Björn Fjellner (Mr T)