Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Rimliga försök. Ibland är det precis som om tiden stod stilla och bitar ur minnesbilden vill träda fram och stanna upp i sitt förlopp. En dag med solsken för nu så länge sedan då barnen ännu var små... Utgick från rubrikens få ord.


Eklektiska stolen (svunnen barndom på vers)




'Plättar med sylt uppå,
är det bästa man kan få...'
Sjöng hon i vårsolens glans,
som i solkatters ivriga dans

Satte sig sedan vid kökets bord,
högg in med andra ord,
blandade grädde med sylt o plätt,
gjorde hela rymden lätt

Gaffeln mot kniven slant,
trots stil av glädje elegant,
god och Glufsig rätten nog,
åt med brådska samt visst fog

solen värmde med viss egg,
även målad gul en vägg,
bak stolens sittare just då,
som om tid hade svårighet att gå.




Bunden vers (Rim) av lodjuret/seglare VIP
Läst 258 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-04-08 09:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP