Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skrevs med tanke på att det finns soffor, soffliggare, röstberättigade samt vanskötsel i styrelseform. Även kakformar brukar som ha en egen vilja, samt spisar och andra användbara föremål. Bara att människor inte fråga dem om lov, semester


Dagens tanke 2018 04 28






Det finns ett golv att ligga på här,
hårt kanske, men ack så rättvist...




Fri vers (Fri form) av lodjuret/seglare VIP
Läst 280 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-04-28 15:14



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Mina texter är till 99 procent påhittade och åsikter är ungefär som personerna i en roman, åsikterna är därför inte mina egna, utan sådana som olika människor kan äga. I en polisthriller finns det vittnen, ett brott, brottslingar och någon eller några som löser fallet. Som du resonerar skulle jag som skriver texten, om texten vore en polisroman, vara både den som begår brott, vara vittne till händelserna och även den som löser brott. Vilket är en 'omöjlig sits'. Jag som skriver jämför mig alltså med alla de olika människor som kan befolka en novell eller roman och därför har alla dessa människor egna liv, egna och varandra emellan olika åsikter samt tycken. En sida som handlar om att skriva påhittade texter, det vill säga poesi, med inslag av delvis egna erfarenheter, är liksom en bok, just påhittad och har inte med det verkliga livet att göra. Om någon läser en bok förväntar de sig nog sällan att det som står i boken skall vara av dokumentär karaktär, om boken är just en roman, novellsamling eller bok med dikter. En rappad text kan handla om verkligheten eller inte i livet som rapparen sjunger om, och det är i så fall den personens egen sanning. Men poesi betyder i sig, oavsett skrivarens liv och erfarenheter, påhittade texter. Bara så att du förstår vad jag menar. Om jag skulle skriva en text om olika personers åsikter politiskt sett, kan jag troligen inte på en och samma gång tillhöra samtliga partier och ha precis allas åsikter själv, i en och samma person.
På en sajt för poeter, borde det vara 'självklart' att detta inte är en sidan med 'insändare'.
2018-04-28

  Annika Persson
På vilket sätt är det rättvist att ligga hårt på ett golv???
Uppriktigt sagt gillar jag inte dina åsikter. Lite väl tunna och ogenomtänkta. En sådan som du borda tänka igenom vad du skriver innan du skriver dina dumheter, eller hur?
Jag tycker inte att man ska förmedla illvilliga tankar offentligt.
2018-04-28
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP