Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nattens sorg

I nattens halvmörkret
Sittande på sängkanten, framåtlutad, väckarklockan mellan händerna
Tiden frusen, kroppen stilla
-
Sorg, utan någon anledning
Tystnad i själen, men inte i kroppen
Hjärtat bedövat, ändå blöder det
-
Sorg, men utan gråt
I natten, vid sömn, är du tydligast
Meningslösheten, längtan att bara somna, glömma allt
-
Ångesten, depressionens förkämpe
Beslutet att sova, så svårt
Så ångestladdat, att försvinna, till morgondagen
-
Blundar och faller, försvinner bort
Mörkret bäddar in mig, ihopkrupen under täcket
Tomt i hjärtat, tyst i själen, tills drömmarna kommer
-
Med morgonen kommer ljuset, med krav och måsten
Borta är sorgen, glömd är ångesten
Tills kvällen kommer igen.




Fri vers av Sven Borrie VIP
Läst 203 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-05-09 08:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sven Borrie
Sven Borrie VIP