Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett trasigt samhällsnät

När allt kommer kring betyder det ingenting.

Att få plats bland andra,
Att arbeta precis som andra,
Att få dela samma verklighet.

Att få vara och leva,
Att få växa och gro.
Att få ha en tro till livet är nog viktigare då.

Ändå blir utanförskap skapat av de som säger den inte ska finnas,
gränser dras för vad som är bra och dåligt,
för de som passar in eller inte.
För de som inte fötts här och de som aldrig gjort något.

För den som faller utanför ramen blir verkligheten hård.
Den blir kall och kal,
Det som är en rättighet blir en dröm,
Skyldigheter staplas på hög.

Vi är alla människor med samma behov.
Att få leva, att få vara och få möjlighet att finnas till




Fri vers av Sandra Dahlberg
Läst 251 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-07-24 14:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sandra Dahlberg
Sandra Dahlberg

Mina favoriter
Falska Vatten.