Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

~Skönhetsidealet~


Det är sommar
Måste vara smal
Måste vara i bikiniform
inga valkar får synas
Allt måste sticka ut
på de \"rätta\" ställena
Måste vara brun
Glänsa

Cancer?
Jag?

Nej, det gäller bara
för sommaren
Man får inte cancer för det
Jag måste ju vara vacker
för att passa in
i sommaridealet
Måste ha de snyggaste solglasögonen
snyggaste brännan
Måste följa modet


Vaknar
35 år gammal
Hudcancer
Hela kroppen
hela livet
smittat
av sjukdomen
jag led av
~sommaridealet~

Vem ser mig nu
för att jag var brun
den sommaren?




Fri vers av sofiavishet
Läst 477 gånger
Publicerad 2006-06-13 21:03



Bookmark and Share


  Malina
Tilldragande rubrik.. det tyckte jag om.
Och slutet. Ja. helt klart tankeställande och åsiktsframkallande.
Kanske också lite hjälpande. Nu kan man vara lite stolt över att amn ör vit som en sokerbit och utan en kropp full av skit. Hahah, det rimmade :D
Bra läsning.
2006-06-14
  > Nästa text
< Föregående

sofiavishet
sofiavishet