Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


(c) foto: Minkki Huldén Minnesdagar är ofrånkomliga påminnelser om fina eller dramatiska dagar i ett levt liv. Den här gången inget "eller", men ett "och". En höjdpunkt. Tack, Livet!


Haikusvit 24.10.2018

 

stormvinden blåser 

ger oförtrutet fladder

löven sitter kvar

             *

landskapet bjuder

sin enklaste allegori

bräcker hjärtats dörr:

             *

lika envist som minnet

vägrar släppa tag

vägrar löven flyga bort

 

gott är att veta

också dagen är på flykt

nytt Nu i morgon

 

törhända träden

då, berövade sitt guld,

frölagt glädjens vår

 

 

24.10.2018  11:43

 

 

 

 




Bunden vers (Haiku) av Minkki VIP
Läst 377 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-10-24 11:07



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Precis inkommen
från långstiga promenad
snöfall i håret

asplöven rasslar
även när de släppt taget
gulbrunt blir spåret

rået som spanar
vaksamt vid ängens utkant
skuttar i snåret

snöfallet tätnar
köld på tillfälligt besök
första för året


2018-10-29

    ej medlem längre
Väcker många tankar och känslor
2018-10-26

  walborg
Härliga associationer i skogen
2018-10-25

    ej medlem längre
Härligt att få följa med på din höstpromenad och få del av dina funderingar samtidigt
2018-10-24
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP