Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

FÄRJA

Färjan är inget riktigt fartyg.
Det finns inga segel, inga vågor,
eller mörka djuphavsgravar.
Den är en klumpig sockerbit
som rör sig kvadratiskt över
en våt bricka,
över ett smalt, oansenligt sund
där inga katastrofer någonsin hänt,
eller smugglare härjat.
Jag blir nästan besviken när vi dessutom
kommer fram i tid.
Jag vet inte vad jag hade väntat mig,
men nog hade jag hoppats på lite mer
Bang för min Obol.




Fri vers (Prosapoesi) av Paulie
Läst 129 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-11-03 14:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Paulie