Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
https://www.youtube.com/watch?v=qSDUG4rtQFo eller vad Du vill, Gilels har spelat in en hel del Tack, Poeten Salvador för ändringsförslaget, "bär svärta" åtgärdat.


Att musiken 16

 

 

 

och plötsligt är vägen vit

där den bredbent kilar upp för backen

bara trädens konturer är svarta

medan granen svänger häftigt

på den tjocka kjolfållen i mörkaste grönt

 

det är storm i livet, tror solen,

vågar inte visa sig

 

men ur sin grav spelar Emil Gilels

sin vackraste Mozart, sin

innerligaste Beethoven i detta nu

bara för mig,

med kraft eller lätt som snöflingor

landar toner i svart och vitt

och de lever, alla tre

Emil, Amadeus och Ludwig

av kärlek till musiken

här och nu

 

2018-11-29   22:44

 

 




Fri vers av Minkki VIP
Läst 404 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-11-29 22:00



Bookmark and Share


  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
bra tema
2018-12-02

  Björn Nilsson VIP
Detta får mig av någon anledning att tänka på Tomas Tranströmmer!
2018-12-01
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP