Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ETT STORT STEG FÖR STIG

DET VAR ETT STORT STEG FÖR STIG
MEN ETT LITET STEG FÖR MÄNSKLIGHETEN
JA, ETT STORT STEG FÖR STIG
NÄR HANS ANDE LÄMNADE PLANETEN

HANS FÄRD TOG SLUT I EN SKOG
SÅ HADE GAMLE STIG PLANERAT
DEN BLEV HANS LIVS SISTA KROG
HAN HADE GIVIT UPP OCH RESIGNERAT

SOM EN DIFFUS MINNESBILD
SOM NÅGON BULLRIG SOM VAR SNÄLL MOT BARN
EN SOM VAR RUSIG OCH VILD
SOM TUGGATS HÅRT AV LIVETS GROTTEKVARN

EN GRANRISBÄDD BLEV TILLREDD
HAN VAGGADES TILL SÖMNS AV SÖMNTABLETTER
PÅ EN SÅ SPARSMAKAD BÄDD
KAN INGEN TILLBRINGA SÅ HÅRDA NÄTTER

FARVÄL TILL HÄSTAR OCH FRU
SOM INTE VISSTE OM ATT STIG TOG STIGEN
I ETT SKÄLVANDE NU
BORT FRÅN ALL SKAM OCH ALLA TUSEN KRIGEN

 

LARZ GUSTAFSSON 17/12 2018

 

TILL MINNET AV STIG ÅGREN

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 242 gånger
Publicerad 2018-12-17 21:02



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Sorgligt när det behöver gå så långt!
2018-12-18

  Larz Gustafsson VIP
Läs även:

https://www.poeter.se/Las+Text?textId=1636121

https://www.poeter.se/Las+Text?textId=923780


2018-12-17
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP