Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När man minst anar det får man en inblick i utsatthetens villkor, en tankeställare mitt i överflödet. Om man går själv till ett enkelt matställe, och inte kan undvika att lyssna på samtal vid andra bord...


Adam och Eva

 

 

 

Tyste Adam och något livligare Eva

stack sig in på ett hamburgerställe

bägge tycktes vara hungriga,

beställdes alltså var sitt

grillade kycklinglår.

När Eva högg tänderna i lårbenet 

brast något inom Adam

- får man äta med händerna?? -

och minnet forsade ur honom

hur det bland avskrädet 

under den stora bron

i en annan värld kunde hända

att man fann någon halväten köttbit,

som till exempel ett kycklinglår,

och med läckerheten  i handen

glufsade i sig köttet, gatubarnslycklig

 

2018-12-26

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Minkki VIP
Läst 301 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2018-12-26 12:10



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Från trädfrukt till kycklinglår. Jag hade varit gatubarnslycklig om Adam och Eva ätit kycklinglår istället för trädfrukt.
2019-03-01

  Jan Widströmer VIP
Världar möts oväntat, ibland under rubriken kulturkrock, ibland ändå. Väcker intresse om vilka de är, nog så olika, kan man tro. Kunde vara början på en novell tex ....
2018-12-27

  Birk Andersson
Adam och Eva
föll
långt ifrån trädet
2018-12-26
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP