Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bilden: John Ericsson-monumentet i Filipstad, en stor symbol för den forna uppfinningsrika människan.


Dies Irae Tellus

~*~

Jag är en konstnärssjäl
allting filtreras genom mitt grenverk

jag doppar mina nervtrådar i mänsklighetens förflutna
i min egen levnadstid och jordens framtid

liksom stenen vi kastar ger vattnet ringar sprider sig allt liv genom etern
se törnekronan på dess huvud

att göra allt man kan till det yttersta av ens förmåga
att skapa musik från barnsben till texter med vuxen hand
toner i klädnader av ord eller förutan som en Mozart ute på landsbygden
och filosofera med de gamlas böcker i åtanke i morgondagens gryningsdis från dåtidens mörka dimma

allting filtreras genom mitt bladverk
Jag är en konstnär med själ

liksom Kurt Cobain förutsåg sin egen död och Avicii i sina textrader
förutspår jag människans död för jorden kommer inte att förlora mot mänskligheten
aldrig någonsin

vad människan tror eller inte är helt och totalt irrelevant
då de bevisat sig vara djur på två ben liksom då de korsfäste de visaste av rädsla
ja han kanske bara var människa men dårarna gjorde honom till en gud

människan har alltid varit ironisk

genom mitt kattjag ser jag framtiden
varje katt jag mött har lärt mig det och jag har lärt dom om min mänsklighet som jag viskar genom törnekronan på dess huvud

liksom stenen vi kastar ger vattnet ringar sprider sig allt liv genom etern

Jag är en konstnärssjäl
allting filtreras genom mitt rotverk
Jag är en själ, ett konstverk

och människan var menad som ett mästerverk
uppå jorden

 

21/12 2018

L Patrik W Johansson

efter en tids lappsjuka




Fri vers (Spoken word/Slam) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 698 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-02-03 17:28



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Tack för uppfriskande
Fantasiberikande skrivelse!
Ja John. E. Höll på med
Solenergi utvinning från
Egypten för att kunna
Överföra till gamla
Svedala. In i det sista
Projekt som intresserade
Honom så högst aktuellt
Än idag!
;)

2022-04-26

  L Patrik W Johansson VIP
Tackar

Öijer fick igång mig lite igen

har lyckats läsa igenom rubbet han skrivit nu, men det man minns är 90-talets TV framträdanden

man får inte va blyg man måste attackera målningen med en pensel

=)

Be well,
LPWJ
2019-02-04

  M M Mannheim VIP
Fin text om våra konstnärssjälar vi som i alla fall försöker skriva poesi!
2019-02-04

  Thomas Widemark
Gillar din text, bra skrivet!
Ja, mästerverket människan har
väl blivit lite av en besvikelse kan
man nog säga.
2019-02-03
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP