Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Feminism tas ibland för en fråga om jämlikhet. Min uppfattning om den är att en del kvinnor vill ha något de inte har och som de tror att män generellt har. De vill däremot inte ge, det som de i så fall skulle ha att ge, av sitt innehav.


Något litet om jämlikhet




Jämlikheten är en idé
som skall hanteras av människor.

Människor anser 'tillräckligt ofta'
att de 'kan gå före i kön'.

Om 'syftet verkar lovvärt',
och hur jämlikt blir någon idé då?




Fri vers av lodjuret/seglare VIP
Läst 221 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-12-09 18:14



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Om det finns en rörelse som 'maskulism' som en motsvarighet till feminism, så har den samma sorts funktion och fungerar alltså enligt liknande sorts egoism. Vilket inte är så konstigt, eftersom människor ofta fungerar så, de 'stöttar' sina 'egna', oavsett gruppens tillhörighet. Även om det finns de som säger sig vara 'emot' egoismens möjliga faror, det åtminstone är en sorts 'naturlig' existens. Så även om egoismen på så vis inte är jämlik, den åtminstone är en mänsklig aktivitet, relativitet och 'norm'.
2019-12-09
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP