Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
7 juli 2016 – 5 januari 2017 (ergo dödsfall, eller ”vi hafve idag haft jagt, och vi få den icke mer”)


Fågelhöst

 


TVÅVINGAR



man talade om köttider,
hungern i en trana

öppnad för jättar,
vad hundar inringar;

den kvinnan låg oss på lur,
avfällingarna sniffar henne

herrelös, den lägre brunsten,
det mindre livet:

nu är det kärrtimmen.

 

 



FÄLTSKÄRN


”du äter som fåglarna,
skulderbladen din ursäkt för

grenen du släppte,
vildättad, du såg sagor:

jag vill att du avgränsas,
vad allt kött blottar”



kvinnan är ditt benbrott,
en livrem

ägarmärkt och hetsad,
du tog henne skör:

greppad bakom bröstben
minns hon käpparna,

tyngden av djur



”ruggar din livmoder hålig,
en kvinna som du har inget sammanhang

bortom flykten,
med en fågel

fångas en annan:
och du min jaktpark”



man smakar henne i krävan,
du bär din näring i huden och

honorna slaktas öppnare,
det bredbenta hos lustoffer där eggen

satt henne i havande,
hur hon mjölkas:

i hennes sångflykt rinner livet



”vildarna skulle ha älskat dig,
plockat bort flugorna

där inget spirade,
en kvinna utan mynning:

du blev det sköraste,
en örn kunde ha kretsat”



döttrar är som skottskador,
könsöppnat småvilt

firade i purpur,
inget blod levras stilla

men kärlek

 

 

 

 

 

 

 

är att kravla nedåt,
fingrarna skrapar:

vi är inte utrustning





KRÅKLÅT


jag äts som fåglarna,
tandrader där köttet växte

till årsskiften,
mitt kungarike bultar

fredlösare,
hemgiften i mitt underliv:

en stor hund,
du luktar av stor hund,

du luktar fri









tranor är gränsväsen,
vittror utan heder

i parningstid; smärtan

 

 

 

 

 

 

 är inte vad som hände oss,

din boskap går under,
skördevaktare:

vi är för långt från varandra för att ta avsked nu











(genom jakten
vreds de mot Gud;

de avslutade djuren
rodnande, plockmat åt



fiskmåsar, de indrivarna)









Fri vers av Scarlett Miryam VIP
Läst 341 gånger
Publicerad 2019-04-19 03:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Scarlett Miryam
Scarlett Miryam VIP