Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ondskan

 

 

Det är inte vatten 
som kommer ur 
kranarna

Det är inte nödpaket
som kommer från 
skyn

Det är inte dockor 
som kastas i 
groparna

Det är inte 
människor 
som hämtar 
paket

De ligger strödda 
på åkrarna

Glömskan 
filtrerar bort 
ondskan

Verkligheten 
finns inte

Det är en 
diktad dröm

 




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 416 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2019-06-23 18:14

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Mats Edin VIP
Stark text, gillar bäst de tre sista stroferna
2019-06-25

  Bodingen VIP
Allt ont går igen tack vare människans usla minne
2019-06-24

  Poeten Salvador VIP
Hur många av oss lever i verkligheten? Hur många i dröm och fantasi?
2019-06-24

  Kungskobran VIP
Egoisten

Jag vill leva i min egen värld
fylld av lycka och flärd
vänder mitt ansikte bort
från allt som stör
jag varken ser eller hör
om det är en dröm
vill jag göra den till verklighet
i all evighet


2019-06-24

  ULJO
Det är en skrämmande bild av verkligheten du målar upp
2019-06-24

    All my ghosts
Effektivt litterärt grepp med negationerna.
2019-06-23

  Ulf Carlsson VIP
Jämför gärna med min dikt "Finns det en ondska?" som är inne på samma spår!
2019-06-23

    Lena Staaf VIP
Vackert skrivet om de hemskheter som ständigt pågår och som vi vant oss vid som något normalt.
2019-06-23
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten