Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eget


Vägen smalnar

Liv jag vill inte lämna dig

fötterna vilar mot varm sand
bränningarna kastar tiden
in i nuet

salt vatten sköljer över mitt huvud
kraften kastar mig in mot stranden

under de slutna ögonlocken
breder ängeln ut sina vingar
fladdrande i jämn takt

Liv jag vill inte lämna dig

havets rörelse rytmiskt
fram och tillbaka
tiden har lämnat spår bakåt

stigen leder in bland träden
mossan grön
stammarna raka

orden har varit många
korsen och stenarna
har blivit flera

blåklockorna bildar klungor i sanden
samtalet flyter på uteplatsen
humlor och bin besöker lavendeln
vi köper glass på glassfabriken

Liv jag vill inte lämna dig

ikväll är vattnet blekt grått
samma vatten
som kan vara
grönt, blått eller svart

himlen ljust grå
samma himmel
som kan vara
klart blå, grå eller svart
ibland med inslag av vita öar

månen visade sig inte ikväll

när jag var tolv år läste jag science fiction
som utspelade sig på 2020 talet
de pratade i telefoner och såg varandra på bild
räknade ut att då var jag lastgammal
och skulle knappast finnas till

Liv jag fortsätter nyfiket vandra med dig
på den smalnade stigen
hoppas den sträcker sig en bit till
och är lagom stenig
med mjuk mossa att falla i

© Eva Hedlund fd. Langrath




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 536 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2019-08-10 17:35



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Dikten talar och berör livets skeenden
2019-09-19

  Tino
Ja Eva! Denna text var naken och berörande. Jag gillade skildringen och kände igen det där med att läsa om framtiden och idag inse att det är dåtid. Nu är du ett par år äldre än mig dock förmedlar du känslan som jag har funderat över, som bör ändras i takt med åldern på ett fantastiskt sätt. Att inte vilja lämna, måste vara målet. Att kräva ett liv som är värt att dö för (hoppas du förstår logiken), en text som jag förövrigt har intatuerat. Tack Eva
2019-09-06

  Monika A Mirsch VIP
En underbar dikt - den värnar även om mig och om tiden när den blir allt kortare. Tack!
2019-08-12

    ej medlem längre
Skickligt vävda bilder från livets sommarväv. Din text är en hyllning till livet i all sin förgänglighet. Mycket fin.
2019-08-11

  Jaseph
Vackert, livsnärhet, starkt med en refräng till livet.

Fint med beskrivningen av sommarvardagslivet, av himlen och vattnet som ständigt ändrar sin nyans.

Spännande att science fiction är verklighet nu!

Tack för en stark läsupplevelse!
2019-08-11

  Bibbi VIP
Skriver under på Lena Staaf.
2019-08-11

    Lena Staaf VIP
Vackert om att hålla kvar både minnen och nuet i det underbara liv vi fått när den återstående tiden obevekligt minskar.
2019-08-10
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP