Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

HÖST.

Du som har kommit hit med efterbörden

från sommarns fester med vår utegrill.

Du som har tystat sommarfåglars drill

och ställer upp för svamp och älgjaktsnörden.

 

Du som så ymnigt ger oss utav skörden

från säd,tomater och så årets dill

som växt ur marken efter plogens bill

och fått en lagom mängd av nederbörden.

 

Du som med regn och rusk ger oss bacill

som botas utav the med kamomill,

så att vi frisk ser ut som oberörd en

 

Då är det skönt att ljuvligt vara till

och med en bok vid brasan kura till

och inte ute bli en överkörd en.

 

 




Bunden vers (Sonett) av Tor-Björn Gustavsson VIP
Läst 177 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-09-25 09:47



Bookmark and Share


    GuWa
Stämningsfullt - fint!
2020-01-09

  Marita Ohlquist VIP
Tack för en mångfacetterad text om hösten!
Bra skrivet.
2019-09-25
  > Nästa text
< Föregående

Tor-Björn Gustavsson
Tor-Björn Gustavsson VIP