Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eget


En dag på landet

Tranströmer samlade verk
ligger på bordet intill kaffekoppen

Utanför fönstret lätt krusat vatten
solen ger äpplena rosaröd färg
lågorna omfamnar veden i braskaminen

Vattenskopan träffar plåthinken
mesosten stoppas i kylskåpet
steg går över golvet

Vid bergets fot
en dunge av grönt och gult
inga fågeljud idag
molnkanten vilar mot trädtopparna

Dagstidningarna lämnade hemma
fem svanar sträcker på halsarna
lyfter från vattnet
försvinner bakom udden

Igår klippte jag ormbunkarna
vid bäcken
på samma sätt som du
bad mig göra de sista åren

Jag lämnade kvar den bortersta
mossan på stenen
gled under foten
jag balanserade
klättrade tillbaka

jag undrar hur du hade gjort

© Eva Hedlund fd. Langrath




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 340 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2019-09-30 14:37



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Harmoni, och ensamheten har ändå sällskap i tanken och sen också boken. Fina rader av höstbestyr i stugan.
2019-09-30

  ResenärGenomLivet VIP
Underbar bild till dina fina funderingar...
2019-09-30

  Bibbi VIP
Så levande beskrivet.
2019-09-30

  Carola Bouvin
Lugna hoppfulla toner, förtjusande!
2019-09-30

  ULJO
Tranströmer och en kopp kaffe, härligt
2019-09-30
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP