Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En text tagen ur mitt rödgula häfte, som lodjuret skrev i sin 'underbara ungdom svår...' ('en' står för 'en individ' eller 'envar', 'var och en')


(nr 58 av 124) Vad hade jag väntat mig




Söndag kväll

går en sväng i parken
ser ned på hund vid träd
kommer med gatlyktans sken i ryggen
gående hemåt i kvällen
vad hade jag väntat mig

Måndag kväll

går en sväng i parken
mer älskande älska
kommer med vinden i ansiktet
gående hemåt djupt i den tidiga natten
vad hade jag väntat mig

Tisdag kväll

går en sväng i parken
hör småprat mellan unga damer
kommer med gatlyktans sken i ryggen
gående hemåt under stjärnorna
vad hade jag väntat mig

Onsdag kväll

går en sväng i parken
ser herrn gråta tyst på en bänk
kommer med vinden i ansiktet
gående hemåt djupt i den ljusa natten
vad hade jag väntat mig

Torsdag kväll

går en sväng i parken
ser festande dansa vägen fram
kommer med en gatlyktas sken i ryggen
gående hemåt sent i natten
vad hade jag väntat mig

Fredag kväll

går en sväng i parken
ser slagsmålet, klubborna, ansiktena, blodet
kommer som världsligt berörd
gående hemåt under stjärnorna
vad hade jag väntat mig

Lördag kväll

går en sväng i parken
ser handen framför mig i dimman
kommer med gatlyktans sken från sidan
gående hemåt djupt försjunken i natten
vad hade jag väntat mig




Fri vers (Fri form) av lodjuret/seglare VIP
Läst 276 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-10-18 08:43



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Uppskattar de lagom täta upprepningarna... får mig att vänta mig en smått alternativ upplösning... och så kommer det just en sådan!! [från sidan] ....och man känner sig inspirerad att skriva/läsa ännu en vecka...
2019-10-18
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP